У країнах Східної Азії супи розглядаються в якості однієї з основних страв. Їх подають як незалежні страви або з доповненнями, прикрасами. Інгредієнти бульйону можуть бути частиною супу або тільки давати навар, а готова страва збирається з окремо приготованих продуктів. Азійські супи, як правило, засновані тільки на бульйонах і не містять молочних продуктів (вершки, молоко).

Різновидиfo bo
Рецепти азійських супів різноманітні, але всі вони об'єднані тільки в 2 категорії:

  1. Гострі склади. Ключові відчуття - аромат і смак умамі безпосередньо під час дегустації.
  2. Солодкі. Цінуються неповторним ароматом, багатством смакових відчуттів і яскраво вираженим післясмаком.

Найвідоміші супи популяризовані за рахунок бездоганного смаку, користі для здоров'я (бадьорить, відновлює). У різних країнах існують свої секрети приготування і індивідуальний рейтинг цієї страви. Регіональні відмінності і переваги впливають на рецептуру навіть однойменних супів.

З упевненістю можна стверджувати, що азійські супи готуються на традиційних супових засадах:

  • китайські - курячий бульйон джіманг, пісний бульйон зі свинини, повільно томлений на невеликому вогні shòu ròu tāng, молочний відвар báitāng (очищена шкіра, кістки свинини) і Yutang (смажена, а після довго проварена риба), насичений жирний бульйон shàng tāng, освітлений білий diào tāng;
  • японські - легкий бульйон Комбу (однойменні водорості злегка проварюють або замочують), Нібоші (вимочування або варіння однойменних сушених сардин), Шитаке дасі (замочені у воді гриби);
  • корейські юксу - MyeolChi (з сушених анчоусів, ламінарії), GoGi (чистий м'ясний бульйон), СаГол (навар з киплячих кісток, отримує молочний колір), KimiChi (настій для холодних, неварених супів);
  • індонезійські - Сантан (основа з кокосового молока), Куах асам (свіжий сік тамаринду) і Куах чука (кислоту дає оцет) для супів з морепродуктів, Саюр (прозорий овочевий відвар), Калду (бульйон з кісток або м'яса птиці, яловичини, баранини) .

том ям
Найпопулярніші рішення
Відгуки користувачів мережі допоможуть вам дізнатися супи азійської кухні, які у всіх на слуху:

  1. Том Ям (Tom Yam). Національна страва Таїланду, Лаосу, а також Індонезії, Сінгапуру, Малайзії. Гарячий кисло-гострий суп з морепродуктами, куркою. Для точного позначення рецептури в кінці додається уточнення виду використовуваного м'яса, бульйону (наприклад, «Том-ям-кай» з куркою, «Том-ям-кунг» з креветками і грибами Цаогу). Цей знаменитий тайський суп отримав різні інтерпретації в країнах Азії і у світі. Варіації можуть дуже відрізнятися від оригіналу. Назва використовується для позначення різних гострих східних супів.
  2. Фо (Pho). Традиційний в'єтнамський суп на основі м'ясного бульйону, рисової локшини і додавань м'яса курки, яловичини, рибних кульок, смаженої риби при сервіруванні. Для Фо підходить бульйон GoGi, Калду, головне додати імбир, підсмажену цибулю, спеції (квітки бадьяна, гілки кориці, плоди амомума, гвоздику, насіння кінзи, фенхеля) і виварювати кілька годин (не менше 4!). Варіації Фо бо (яловичина - Pho bo) Фо га (курка - Pho Ga), Фо том (креветки - Pho Tom), Фо ка (риба - Pho ca).
  3. Рамен (в Середній Азії вимовляється «лагман»). Пшенична локшина і трохи бульйону, додавання зелені, свинини, Традиционный вьетнамский супсолінь, пагонів бамбука, іноді норі, яєць та ін. Рецепт китайської, а пізніше японської та корейської кухні.
  4. Удон. Гарячий або холодний легкий суп. Назву отримав від виду використаної вермішелі. На відміну від рамену, при приготуванні пшеничної локшини не використовується лужна вода, товщина висушених макаронних виробів 2-4 мм в діаметрі. Заправляти можна зеленою цибулею, темпура, креветками, соєвим соусом і ін.
  5. Кімчі чіге. Корейський суп з ферментованої пекінської капусти. У дослівному перекладі це «юшка з кімчі». Подається з рисом, сиром тофу і свининою. Поживна, гаряча страва відмінно підходить для зими. Легша його версія - Кімчі гук, рецепт з пельменями - Кімчі манду гук.

Не менш цікаві, але не настільки популярні в'єтнамські супи: хот пот (вам просто приносять інгредієнти, ви самі підбираєте їх співвідношення, додаєте в бульйон, доведіть до потрібного ступеня готовності), Бун бо або Бун ча (рибна варіація) - локшина, але не така як в Фо, м'ясо на кісточці, пікантна креветочна паста і лемонграсс. А японський вершковий сирний крем-суп Ао-чіз знайшов відображення в безлічі рецептів в різних країнах.

В Україні замовити азійські супи ви можете в нашій службі доставки NEM або загляньте до нас в ресторан в ТЦ Respublika Park. Живильні, підбадьорливі, дієтичні, тонізуючі - наші шеф-кухарі підберуть рецепт під ваші побажання. Хочете вишуканий Фо, зігріваючий гострий Том Ям на кокосовому молоці? Загляньте до нас і готова страва з пилу, з жару буде у вас. Замовлення понад 1000 грн буде доставлено безкоштовно (по Києву).