Кількість
|
Вартість
|
||
|
В'єтнамські страви: доставка азіатської кухні додому
Страви в'єтнамської кухні відрізняються свіжим і яскравим смаком. Пряний смак чилі і аромат рибного соусу поєднуються тут з свіжістю лемонграсса, коріандру, в'єтнамської м'яти і лайма. В'єтнамська кухня не обходиться без великої кількості спецій і овочів. Якщо раніше нам були доступні азіатські страви з рисом або локшиною тільки в спеціалізованих ресторанах, то сьогодні навіть вдома ви можете оцінити в'єтнамські страви. Доставка від нашого сервісу «NEM» сприяє цьому.
Основні характеристики:
- Найпоширенішим м'ясом у в'єтнамській кухні є яловичина і свинина, але вона також багата рибою і морепродуктами, куркою. М'ясо готується недовго, що відбивається на його кольорі в уже готових стравах. Овочі також в основному використовуються аль-денте, швидко обсмажені або варені.
- Найбільш характерна риса цієї кухні - велика кількість всіляких супів і бульйонів.
- Вона також має глибоко вкорінену вегетаріанську традицію, поширену послідовниками буддизму.
Які варто замовити традиційні в'єтнамські страви
- В'єтнамська кухня не може пропустити клейкий рис. Це один з найважливіших інгредієнтів більшості страв. В'єтнамці готують його безліччю способів і в той же час отримують комбінації, які захоплюють смак. Азіатські страви з рисом - це поєднання основного інгредієнта з м'ясом, креветками, рибою, різноманітними спеціями, овочами.
- Більшість страв також включають свіжу зелень, в основному коріандр, в'єтнамську м'яту і тайський базилік. Рибний соус займає на кухні чи не почесне місце - його використовують для заправки супів, м'яса і овочів. Якщо мова йде про рис з рибою або м'ясом, то соус надає страві особливого автентичного смаку.
- В'єтнамці також люблять шпинат, мариновані фрукти і овочі, морепродукти, лемонграсс і морські гриби. Страви часто заправляють соком лайма, лемонграсу і соком цукрової тростини, який також подають як самостійний напій.
Те, як виглядає в'єтнамська кухня сьогодні, пов'язане з взаємопроникненням культур. В'єтнамська кухня дуже схожа на китайську. Страви, як і в Китаї, готують в воку і їдять паличками для їжі.
Географічно в'єтнамська кухня ділиться на 3 регіони:
- На півдні країни переважають риба і морепродукти, менш популярні м'ясні страви. Більше уваги приділяється вегетаріанської кухні, але також часто використовуються імпортні продукти.
- На півночі В'єтнаму кухар навіть не приступає до готування, якщо на кухні немає соєвого соусу, що дещо незвично, адже в'єтнамці в більшості випадків використовують рибний соус. Також дуже популярні страви з жаб і змій.
- У центрі країни найбільше використовуються овочі та фрукти. Центрально-в'єтнамська кухня дуже щедра. Тут найважливіша кількість страв, тому ресторани буквально перевершують один одного в створенні розкішних меню. Крім кількості, велике значення надається оформленню кожної страви. Кухня в цьому регіоні дуже барвиста, і кожне частування доведене до досконалості.
Хочете спробувати в'єтнамські страви? Доставка від ресторану «NEM»
Не потрібно відвідувати один з регіонів В'єтнаму, щоб скуштувати рис з овочами або оцінити, наскільки ароматна в'єтнамська локшина. Просто замовте доставку від «NEM» в Києві або передмісті і насолоджуйтеся оригінальним смаком цікавих страв. Ми використовуємо тільки свіжі продукти, готуємо за оригінальними рецептами, в яких збережені секрети в'єтнамських кухарів, постійно розширюємо меню. А оперативна доставка гарантує, що ви можете насолоджуватися не тільки смачною, але і гарячою стравою прямо у себе вдома.