блинчики нэм

Навіть 100 раз відвідавши В'єтнам, ви не дізнаєтеся істинно цю країну, не спробувавши роли з рисового паперу з начинкою. Млинці Нем - це традиційне блюдо в'єтнамців. Адаптивні назви цієї страви азіатської кухні «фітнес-роли», «спрінг-роли».

Базові відмінності Немблинчики нэм
В'єтнамські млинці з рисового паперу складаються з 2-х ключових компонентів:

  • рисового паперу (найтонші коржі);
  • соковитої начинки: креветки або курячий або свинячий фарш, локшина скляна,
  • бобові паростки, сушені гриби гливи, зелень, овочі.

Найпоширеніший спосіб обробки Нем - обсмажити на олії. Залежно від цього отримуємо різновиди страви:

  • nem rán (нем ран) - смажений у фритюрі;
  • nem cuốn (нем куон) - варені креветки або м'ясо, рисова локшина, свіжі овочі і фрукти, загорнуті в змочений у воді рисовий папір;
  • nem nướng (нем нионг) - тушкований, смажений в духовці або на вогні.

блинчики нэм
Подається рисовий млинчик з начинкою обов'язково з рибним соусом і гострим перцем.

Багато туристів дивуються, чому замовивши в'єтнамські рулетики з рисового паперу з морепродуктами, все одно отримаєш блюдо зі свининою? В'єтнамська класика - обов'язкове додавання цього інгредієнта в будь-який варіант фаршу. Тільки веган-версія буде виключно на овочах. Подрібнена свинина додається в Нем ран сирою, при обсмажуванні дає ту неповторну соковитість.

Рисові млинці з начинкою можуть бути різних форм і розмірів. Рулетики, трикутники, квадратики, шестигранники - кожен кухар намагається індивідуалізувати блюдо, привабити гостей гарним виконанням. Розміри теж варіативні: як мізинчик, середньої довжини (8-10 см) або гігантський Нем.

Нем Зе - це більш дорогий і складний в приготуванні особливий вид смаженого Нема (Нем Ран). Цей нем загортається в рисовий лист, який за зовнішнім виглядом нагадує сіточку. Він більш крихкий і ніжний, тому вимагає особливої ​​майстерності і спритності від шеф-кухаря. Начинкою служить вишукане поєднання креветок, грибів і скляної локшини.

блинчики нэм

Поєднання смаків

В'єтнамська страва Нем підкорює не так варіативністю рецептів, як відчуттями, отриманими під час смакування. Справжні в'єтнамці знають, що Нем потрібно обов'язково їсти руками. Хрустка скоринка танучого тіста, соковита начинка, відсутність присмаку жиру за рахунок нейтралізації традиційним рибним соусом. До смакового блаженства додайте багатство кольорів, що проглядається через прозорий рисовий папір.

До естетичного задоволення підключається усвідомлення ситості вже після першої порції ситної страви. Кожен шеф-кухар готує в'єтнамський нем, рецепт якого адаптує під своє бачення досконалості. Азійській кухні не властиві прісність, нудність і монотонність смаків. У тонких млинцях ніщо не відволікає від поєднання наповнення, його взаємодії з солонуватим традиційним в'єтнамським соусом.

Багато інгредієнтів не здатні розкрити потенціал смаків в сирому вигляді. Тільки теплова обробка сприяє появі апетитного аромату, бажаної скоринки. Нем куон не набули широкого розповсюдження (свіжі овочі не претендують на звання гастрономічного відкриття), а ось Нем ​​ран споконвіку і до сьогодні готують на Півночі В'єтнаму. У Південному регіоні вони теж є, але носять принципово нову назву - «чазо».

Рецепт для справжніх гурманів
В'єтнамські млинці з рисового паперу - це традиційна страва домашньої кухні. Воно готується «з ножа». Ніяких заготовок, попередньої нарізки. Наповнення подрібнюється безпосередньо перед обжаркою ролу, щоб не втратити вологу. Неможливо надовго зберегти хрустку скоринку, якщо всередині вирує-кипить соковита начинка.

Щоб покуштувати традиційну в'єтнамську страву, зовсім не обов'язково відвідувати Ханой або Хайфон. Можна за лічені хвилини в Києві замовити Нем і порадувати близьких ситним обідом або ланчем на роботі або відвідати ресторан в'єтнамської кухні NEM в ТЦ Лавіна. Ми приймаємо замовлення будь-якої наповненості, забезпечуємо доставку в радіусі 10-20 км від місця дислокації (ТЦ Лавіна).

У нашому в'єтнамському ресторані NEM ми не стали кроїти традиційний рецепт страви, пропонуємо млинці Нем з шалено смачним наповненням: з креветками, зі свининою, з куркою або ж веган, фунчоза, морква, бобові паростки, яйце, гриби, ріпчаста і зелена цибуля. Інгредієнти ідеально поєднуються, створюють феєрверк смаків (всі відгуки наших клієнтів підтвердять це). Хрустка зажарена скоринка відтіняє соковитість наповнення, ідеальна форма продумана для зручної дегустації руками (ніяких паличок, вилок, столових приладів!).

У нас можна залишити попереднє замовлення і страва за лічені хвилини після готовності буде доставлена за адресою. Подавати Нем рекомендуємо з нашим фірмовим діпом (рибний соус + цукор + лимонний сік + вода + рубана морква, гострий перець). Соус обов'язково прикріплюється до замовлення.

Недорого і швидко вам вдасться доторкнутися до багатовікових ласощів в'єтнамців, розкрити для себе по-іншому цю країну, внести різноманітність в свої гастрономічні уподобання, здивувати гостей на тематичній вечірці. Ми готові приготувати будь-яку кількість порцій ролів з начинкою, доставити їх хрусткими і гарячими прямо на поріг вашого будинку!