Одна з найпопулярніших традиційних страв В'єтнаму і Азії. Історія цієї страви обчислюється століттями. Соковита начинка, загорнута в тонкий рисовий папір, підсмажується до хрусткої скоринки. Подається з рибним соусом.
Замовити оригінальний Нем Том тепер можна і в Україні
У В'єтнамі з базових інгредієнтів намагаються приготувати максимум страв, не схожих одна на одну ні зовні, ні поєднанням смаків. Скляна локшина, свинина, креветки, овочі (ріпчаста цибуля, морква), гриби, бобові паростки і яйце зовсім по-іншому «грають», якщо загорнуті в рисовий папір - Нем Том. Замовити таку інтерпретацію звичних інгредієнтів пропонує наш ресторан NEM.
Соковитість всередині, хрустка скоринка зовні
В'єтнамські млинці з креветками і свининою - типовий представник азіатської кухні. З чого такі висновки?
- Неординарне поєднання морепродуктів і м'яса.
- Виграшна комбінація смаків: прісний рисовий коржик набуває приємної хрусткості від обсмажування у фритюрі, соковитість свинини передається суміжним овочам, щільність креветки виключає втрату її смаку.
- Мінімальний вплив температур зберігає овочі напівсирими, але карамелізованими. Текстура не губиться, а смак стає більш насиченим.
- Не прихована краса. Нем з креветками замовити можна тільки в рисовому папері. Його тонкість не приховує наповнення, видно з чого страва приготована.
Щоб задіяти всі органи чуття, варто Нем з креветками замовити (це недорого). Бачити красу, чути приємний хрускіт, вловлювати насичений аромат, їсти тільки руками, вмочуючи рол в рибний діп, розкривати калейдоскоп смаків після першого укусу.