Воістину візитна картка в'єтнамської кухні! Ця "молода" страва за трохи більш ніж 100 років встигла стати обов'язковою на в'єтнамському столі і закохала в себе мільйони людей по всьому світу. Міцний бульйон, ніжна локшина, свіжа зелень - неповторний смак В'єтнаму.
В'єтнамський суп Фо Бо з яловичиною особливості, як їсти
Фо - вид рисової локшини, а заодно і суп, який з неї готують. Бо - по-в'єтнамськи яловичина, відповідно Фо-Бо - суп з локшиною та яловичиною. Ця візитна картка Ханоя закохала в себе мільйони прихильників по всьому світу, в тому числі і в Києві.
Фо Бо склад має досить простий, але цікаво скомпонований. Інгредієнтна база: тонка ніжна рисова локшина, наваристий за складною технологією бульйон з цукрових кісток, гілки кориці, квітки бадьяна і плоди аномума, тонкі слайси яловичини, кінза, бобові паростки, м'ята, ріпчаста і зелена цибуля.
Неповторний смак В'єтнаму
В'єтнамський суп Фо Бо з яловичиною зберігає насичений аромат і смак за рахунок окремої подачі інгредієнтів. Яким би не був рецепт, міцний бульйон додається в тарілку безпосередньо перед подачею, щоб зберегти тепло, розкрити прянощі трав, добавок, соусів.
У традиційному блюді в'єтнамців розкривається цілий калейдоскоп смаків:
- ніжність, невагомість локшини підкреслюється щільною текстурою яловичини;
- гострота і насиченість соусів нейтралізується освіжаючими паростками, зеленню;
- міцний бульйон ідеально розкриває доповнення, з'єднує різні інгредієнти в єдину композицію смаків.
І друге, і закуска, і гаряче - це все Фо Бо суп. Як їсти, залежить від ваших уподобань: традиційно паличками і допоміжною ложкою або на західний манер - суповою ложкою і виделкою.